ZWIEGER PATELNIA OBSIDIAN - aluminiowa nieprzywierająca - 28 cm
Data dodania: 03-04-2023
Składniki:
⦁ 2 pomidory
⦁ 1/2 łyżki masła lub oliwy
⦁ 1/2 ząbka czosnku
⦁ przyprawy: sól i pieprz, oregano oraz opcjonalnie chili i kminu rzymskiego
⦁ 2 jajka
⦁ do podania: świeża bazylia, bagietka
Przygotowanie :

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Blog

ZWIEGER PATELNIA OBSIDIAN - aluminiowa nieprzywierająca - 28 cm
Patelnia aluminiowa Zwieger Obsidian to znakomity wybór dla osób zawodowo pracujących w kuchni, jak i amatorów lubiących gotować w domu. Wewnętrzną część patelni pokryto nowoczesną, nieprzywierającą trójwarstwową powłoką GREBLON C3+. Naczynie ma także znacznie zwiększoną odporność na ścieranie oraz zarysowania. Patelnię docenią zwolennicy zdrowego trybu życia, gdyż do efektywnego smażenia potraw wystarczy jedynie minimalna dawka tłuszczu.
Pokrywka marki ZWIEGER stanowi bezpośrednie uzupełnienie patelni z linii Obsidian i White Stone. Idealnie komponuje się z nimi zarówno pod względem designu, jak i materiału użytego do produkcji.
Przygotowanie prostego, pełnowartościowego posiłku na patelni nie jest takie trudne. Dla tych, którzy nie przepadają za pichceniem, ale nie zadowalają się kanapkami o poranku - proponujemy szybką i sytą propozycję na niedzielne śniadanie. Szakszuka to śniadaniowy hit, który pokocha każdy po jego spróbowaniu. Do przygotowania świetnie sprawdzi się do tego patelnia obsidian 28cm wraz z pokrywką o średnicy 28cm oraz łopatką silikonową.
PRZEPIS NA SZAKSZUKĘ


Składniki:
⦁ 2 pomidory
⦁ 1/2 łyżki masła lub oliwy
⦁ 1/2 ząbka czosnku
⦁ przyprawy: sól i pieprz, oregano oraz opcjonalnie chili i kminu rzymskiego
⦁ 2 jajka
⦁ do podania: świeża bazylia, bagietka
Przygotowanie :
Przygotować pomidory: sparzyć, obrać ze skórki, wykroić szypułki, pokroić w kosteczkę.
Na patelnię włożyć masło lub wlać olej oraz starty czosnek i chwilę podsmażyć.
Pomidory wrzucić na patelnię, doprawić przyprawami i wymieszać łopatką Intensywnie smażyć na większym ogniu przez około 4 minuty - już bez mieszania (wówczas pomidory odparują i zachowają swoją strukturę, jeśli będziemy mieszać zrobi się przecier).
Do podsmażonych pomidorów wbić jajka, doprawić solą. Przykryć pokrywką i gotować przez około 3 minuty lub do czasu aż białka jajek będą ścięte. Podawać ze świeżą bazylią i bagietką.





Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Blog