Darmowa dostawa od 99,00 zł   DARMOWA DOSTAWA od 149,00 zł
 
 
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Blog » ZWIEGER PATELNIA OBSIDIAN - aluminiowa  nieprzywierająca - 28 cm
AquaphorArtgosBee SmartBentomBerrettiBranQBrowinChemiplastykaCrawticoCurverElkoFamiliaFlorinaHolkapIkeaJagiełłoKarl HAUSMANNKeeeperKingHoffKlausbergKokoKon-PlastKrosnoMetpolMoxomPaclanPlast TeamPracticPrimpolSedanSencorSNBTadarTarmexTerdensTescomaTonkitaTopfannTurpolVesperoZwieger

ZWIEGER PATELNIA OBSIDIAN - aluminiowa  nieprzywierająca - 28 cm

Data dodania: 03-04-2023
 
alt

ZWIEGER PATELNIA OBSIDIAN - aluminiowa  nieprzywierająca - 28 cm


Patelnia aluminiowa Zwieger Obsidian  to znakomity wybór dla osób zawodowo pracujących w kuchni, jak i amatorów lubiących gotować w domu.  Wewnętrzną część patelni pokryto nowoczesną, nieprzywierającą trójwarstwową powłoką GREBLON C3+. Naczynie ma także znacznie zwiększoną odporność na ścieranie oraz zarysowania. Patelnię docenią zwolennicy zdrowego trybu życia, gdyż do efektywnego smażenia potraw wystarczy jedynie minimalna dawka tłuszczu.

Pokrywka marki ZWIEGER stanowi bezpośrednie uzupełnienie patelni z linii Obsidian i White Stone. Idealnie komponuje się z nimi zarówno pod względem designu, jak i materiału użytego do produkcji.




Przygotowanie prostego, pełnowartościowego posiłku na patelni nie jest takie trudne. Dla tych, którzy nie przepadają za pichceniem, ale nie zadowalają się kanapkami o poranku  - proponujemy szybką i sytą propozycję  na niedzielne śniadanie. Szakszuka to śniadaniowy hit, który pokocha każdy po jego spróbowaniu. Do przygotowania świetnie sprawdzi się do tego patelnia obsidian 28cm  wraz z pokrywką o średnicy 28cm oraz łopatką silikonową.

 
PRZEPIS NA SZAKSZUKĘ




alt



Składniki:

⦁    2 pomidory
⦁    1/2 łyżki masła lub oliwy
⦁    1/2 ząbka czosnku
⦁    przyprawy: sól i pieprz, oregano oraz opcjonalnie chili i kminu rzymskiego
⦁    2 jajka
⦁    do podania: świeża bazylia, bagietka








Przygotowanie : 


Przygotować pomidory: sparzyć, obrać ze skórki, wykroić szypułki, pokroić w kosteczkę.
Na patelnię włożyć masło lub wlać olej oraz starty czosnek i chwilę podsmażyć.
Pomidory wrzucić na patelnię, doprawić przyprawami i wymieszać łopatką Intensywnie smażyć na większym ogniu przez około 4 minuty - już bez mieszania (wówczas pomidory odparują i zachowają swoją strukturę, jeśli będziemy mieszać zrobi się przecier).
Do podsmażonych pomidorów wbić jajka, doprawić solą. Przykryć pokrywką i gotować przez około 3 minuty lub do czasu aż białka jajek będą ścięte. Podawać ze świeżą bazylią i bagietką.

 

alt   alt   alt  alt  alt
 



 

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Blog
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu