Darmowa dostawa od 99,00 zł   DARMOWA DOSTAWA od 149,00 zł
 
 
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Blog » KINGHOFF - Wędzarnia domowa balkonowa
AquaphorArtgosBee SmartBentomBerrettiBranQBrowinCrawticoCurverElkoFamiliaFlorinaHolkapIkeaJagiełłoKarl HAUSMANNKeeeperKingHoffKlausbergKokoKon-PlastMetpolMoxomPaclanPlast TeamPracticPrimpolSedanSencorSNBTadarTarmexTerdensTescomaTonkitaTurpolVesperoZwieger

KINGHOFF - Wędzarnia domowa balkonowa

Data dodania: 04-05-2023

alt


KINGHOFF - Wędzarnia domowa balkonowa

 

Wędzarnia balkonowa z termometrem z firmy KINGHOFF Mała wędzarnia z wysokiej jakości stali nierdzewnej idealna do ryb, kurczaka i mięs. Zasilana paliwem żelowym na dwa palniki. Wędzarnia wyposażona jest w termometr, który pozwala na kontrolę temperatury podczas całego procesu wędzenia (0-100C), bez konieczności użycia dodatkowego urządzenia do temperatury.


 


Wędzone sery, wędliny i ryby rozpieszczają podniebienia. Każdy, kto lubi tego typu dania, ale nie ma ogrodu, nie musi się martwić – nie wszystko stracone. Dzięki wędzarni domowej lub balkonowej może przygotować wspomniane potrawy samodzielnie. Te niewielkie produkty ze stali nierdzewnej można ustawić w wielu miejscach. Będą więc odpowiednie do wykorzystania nie tylko na balkonie, ale również na biwaku, działce czy tarasie. 


alt


Wędzarnia wyposażona jest w dwa palniki gazowe, do których wlewa się paliwo żelowe. Dzięki nim nie trzeba mieć dostępu do gazu lub prądu. Dym wydziela się po podgrzaniu zrębków wędzarniczych dodanych na dno wędzarni. Wysypuje się je na specjalną tacę, co sprawia, że nie mają kontaktu z paliwem. Solidna konstrukcja jest łatwa w utrzymaniu czystości. Można więc szybko i łatwo przeprowadzić cały proces.

Rozmiar: 

  • wysokość: 21 cm

  • głębokość: 27 cm

  • długość: 42 cm

  • ruszt: 2 mm grubość stali: 0,6 mm / metalowa osłona: 0,75 mm


     

Wędzenie jest jedną z metod konserwacji żywności za pomocą dymu. Dzięki niemu mięso, ryby, sery nabierają charakterystycznego aromatu i smaku. Dodatkowo wpływa na zwiększenie wartości pokarmowej, a także trwałości. Wędzenie może trwać od kilkudziesięciu minut do nawet kilku tygodni. Wszystko zależy od metody i efektu, który chce się osiągnąć. Obecnie wędzenie traktuje się jako sposób uszlachetnienia produktów. 


alt
alt
alt
alt

Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Blog
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu