BLACHY DO PIECZENIA
Data dodania: 19-05-2023
Blachy do pieczenia sprawdzą się zarówno do przygotowywania warzyw oraz mięs, jak i ciast i ciasteczek. Dostępne są one wielu kształtach i wielkościach. Jeśli chodzi o tworzywo, z jakiego naczynia do pieczenia są wykonywane, to najczęściej używane są blachy ze stali nierdzewnej. Konsumenci doceniają ich wysoką jakość i odporność na uszkodzenia. Dobra blacha powinna być fakturowana. Taka powierzchnia bowiem sprawia, że wypieki łatwo odchodzą od dna i boków. Podobny efekt zapewnia także forma do pieczenia ze stali węglowej, która jest powlekana nieprzywierającą warstwą non-stick. Jest ona gwarantem pysznych wypieków bez ryzyka przywarcia ich do ścianek naczynia.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Blog
BLACHY DO PIECZENIA
Blachy do pieczenia sprawdzą się zarówno do przygotowywania warzyw oraz mięs, jak i ciast i ciasteczek. Dostępne są one wielu kształtach i wielkościach. Jeśli chodzi o tworzywo, z jakiego naczynia do pieczenia są wykonywane, to najczęściej używane są blachy ze stali nierdzewnej. Konsumenci doceniają ich wysoką jakość i odporność na uszkodzenia. Dobra blacha powinna być fakturowana. Taka powierzchnia bowiem sprawia, że wypieki łatwo odchodzą od dna i boków. Podobny efekt zapewnia także forma do pieczenia ze stali węglowej, która jest powlekana nieprzywierającą warstwą non-stick. Jest ona gwarantem pysznych wypieków bez ryzyka przywarcia ich do ścianek naczynia.
Na początku dobrze jest odpowiedzieć sobie na kilka pytań: jak często pieczesz, jakie ciasta wybierasz najczęściej i jakie wymagania ma spełniać Twoja forma do pieczenia. Warto także pamiętać, że nie istnieje forma idealna do zadań specjalnych - jeśli pieczenie to Twoja pasja, z pewnością wykorzystujesz blaszki o różnych kształtach i rozmiarach. Wybierając blachę do pieczenia poza samym materiałem warto wziąć pod uwagę inne cechy produktu. Praktyczną opcją są blachy z wyjmowanym dnem. Dzięki tej opcji zdecydowanie łatwiej można pokroić ciasto bez obaw, że porysujemy powierzchnię blachy ostrzem noża. Ciekawą propozycją są też blachy z przykrywką. Dzięki niej ciasto nie wysuszy się i będzie wygodniejsze w przenoszeniu bądź przewożeniu.
Blacha prostokątna marki SNB - czarna - 34,5 x 24,5 cm. Posiada karbowane dno zapobiegające przywieraniu ciasta. Jest trwała i wytrzymała, nie odkształca się. Mocna blacha pokryta powłoka ''non-stick'' zapobiega przywieraniu ciasta. Solidna klamra jest prosta w obsłudze i świetnie podtrzymuje ciasto. Odpinany bok ułatwia wyjmowanie ciasta bez obaw o jego uszkodzenie. Jest łatwa w utrzymaniu czystości. Forma przystosowana jest do działania w temperaturze do 230°C. Forma świetnie sprawdzi się do pieczenia różnych ciast, biszkoptów, tortów i miękkich brownie. Aby nie uszkodzić powłoki nieprzywierającej, zalecamy mycie ręczne.
Tortownica z wyjmowanym dnem marki SNB - srebrna - Ø 30 cm. Okrągłe tortownice są produktem renomowanej marki SNB. Są trwałe i wytrzymałe, nie odkształcają się. Fakturowane dno zapobiega przywieraniu ciasta. Są łatwe w utrzymaniu czystości. Odpinane boki ułatwiają prace. Klamra, którą zapinamy boki jest prosta w obsłudze i higieniczna. Okrągłe blachy świetnie sprawdzą się do różnych babek, tortów i miękkich brownie.
Blacha do pieczenia marki SNB - czarna - 39 x 11 cm - idealnie nadaje się do wypiekania ciast i innych potraw. Blacha jest trwała, wytrzymała i posłuży przez wiele lat. Forma do pieczenia została wykonana z wysokiej jakości stali i pokryta nieprzywieralną warstwą ochronną NON-STICK. Blacha odporna jest na odkształcenia i łatwa w utrzymaniu w czystości. Uniwersalna blacha sprawdzi się zarówno do słodkich wypieków jak i zapiekanek czy mięs.
Fakturowana blacha firmy KOKO - jest idealna do pieczenia ciast, ponieważ gotowe wypieki łatwo odchodzą od dna i boków. Tradycyjna blacha od KOKO to produkt znany i lubiany od lat! Warto stawiać na dobre polskie produkty! Produkt przeznaczony jest do stosowania w piekarnikach gazowych i elektrycznych. Blachy do pieczenia nie wolno używać w mikrofalówce, ani myć w zmywarce do naczyń. Forma do ciasta została wykonana z wytrzymałej stali jednak warto zadbać o nią. Przedłużymy jej żywotność pamiętając o tym, by przed użyciem umyć ją, wysuszyć i natłuścić.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Blog